För dig som vill ställa ut på årets konstrunda

Konstrundan äger rum andra helgen i september 2025.
Vill du vara utställare? Då är du välkommen som medlem i föreningen.
Du blir medlem när du anmäler dig här nedan och betalar medlemsavgiften till konstrundans Swish-nummer 123 367 27 71.
Har du inte möjlighet att swisha, kontakta oss på
vadstenakonstrunda@gmail.com
Anmälan är öppen från den 1 april till 15 maj.

KONSTRUNDAN 2025 >> 12-14 SEPTEMBER

2025 firar vi 20 år!

Vadstena konstrunda har nu funnits i 20 år och har lockat besökare från när och fjärran. Under dessa år har vi hittat en publik som återkommer varje år men även nya nyfikna konstälskare såklart.

Vi är glada att även i år kunna bjuda in till en folklig kulturfest med stor bredd av konstnärligt uttryck.

Medlemsavgift 2025

Anmälningstid 2025: 1 april – 15 maj.

Medlemsavgift 100 kr: för alla som är engagerade i vår förening; utställare, gallerister, stödmedlemmar etc. Du får information, inbjudan till årsmöte och medlemsmöten, mingelfesten etc.

600 kr för utställare som är aktiva i förberedelsearbetet, inkl medlemsavgift. Arbetsuppgifter förmedlades på årsmötet. Var du inte på årsmötet men vill vara aktiv? Mejla oss på vadstenakonstrunda@gmail.com.

1200 kr för ej aktiva utställare, inkl medlemsavgift. Utställare som inte bor i Vadstena eller av andra skäl inte kan eller vill delta aktivt i planerings- och förberedelsearbetet kan välja denna nivå.

1500 kr för gallerier (inkl medlemsavgift) för utställning med en eller flera utställare (utställarna betalar endast medlemsavgift). Ett verk eller en samlingsaffisch visas på samlingsutställningen.

Konstrundans samlingsutställning hängs i Västra Vallen, Vadstena Slott med ett verk från varje utställare.

Obligatorisk inlämning av ditt verk till samlingsutställningen söndag 31 augusti kl 13, i Västra vallen på Vadstena slott. Där får du även all info du behöver, skyltmaterial till din utställning etc. Du kommer också vara med och göra ett gemensamt konstverk som vi hänger upp på stan, för att markera att vi fira 20 år.

Om ditt verk på samlingsutställningen säljs betalar du 20% provision till föreningen.

Vi i styrelsen kan inte bistå dig med lokaler, ett tips är att titta på förra årets karta och se vilka lokaler som då var utställningsplatser. Du kan också gå till Konstrundans Facebooksida och se om någon vill dela lokal (eller kanske du själv vill dela med fler?).

Årsmöte 2025

Årsmöte Vadstena konstrunda, söndag 23 mars 2025

Här kan du ta del av protokollet från årsmötet.

Utvärdering 2024

Här kan du läsa om vad besökare och utställare tyckte om konstrundan 2024.

Styrelse

Ordförande: Lena Linde

Vice ordförande: Lotta Fredriksson

Sekreterare: Eva Elfgren

Kassör: Lotta Fredriksson

Ordinare ledamot: Johan Hesselstrand

Ordinare ledamot: Kicka Thorsson

Ordinarie ledamot: Ninna Grefbäck

Ordinarie ledamot: Ulf Andsenius

Har du frågor, kontakta oss gärna via
E-post: vadstenakonstrunda@gmail.com

Stadgar

Reviderade 15/8 2021

Stadgar för Vadstena Konstrunda – ideell förening

• 1 Föreningen:
Vadstena Konstrunda Ideell Förening är en ideell, partipolitiskt- och religiöst obunden förening med säte i Vadstena.

• 2 Föreningens ändamål:
Föreningens syfte är att ordna och främja konstevenemang i Vadstena, samt bidra till trivsel och god stämning inom föreningen. Målsättningen är också att bidra med konstnärlig utveckling för föreningens medlemmar. Ex studiebesök, konstnärliga utbyten mm.

• 3 Medlemskap:
Varje medlem är skyldig att följa föreningens stadgar och själva hålla sig uppdaterade. Som medlem får man information via sin e-post och på hemsidan. (Obs kolla alltid skräppost!). Medlemmarna har obligatorisk närvaroplikt vid medlemsmöten, om inte särskilda skäl anges.

• 4 Medlemsavgift:
Medlemsavgiften delas upp i en årlig medlemsavgift och årets deltagaravgift. Medlemsavgiften betalas på det sätt och inom den tid som styrelsen bestämmer. Kostnaden för deltagandet kan komma att varieras, beroende på föreningens ekonomi och tillgång till samlingsutställningslokal. Styrelsen tar fram underlag och presenterar dessa på ett medlemsmöte, då deltagaravgiften fastställs.

• 5 Föreningsmöten:
Minst två föreningsmöten skall hållas varje år, varav ett årsmöte. Årsmötet hålls före mars månads utgång. Föreningsmöten hålls då styrelsen anser det nödvändigt eller å minst 10 medlemmar till styrelsen begärt sammankallande av möte för behandling av ett eller flera särskilda ärenden. Kallelse till föreningsmöte skall vara medlemmarna tillhanda senast 14 dagar i förväg.

• 6 Årsmötet:
Vid årsmötet skall följande ärenden behandlas:
1. Fråga om årsmötet utlysts enligt stadgarna 2 v innan mötet
2. Val av mötesordförande, mötessekreterare samt två justerare tillika rösträknare.
3. Fastställande av dagordningen.
4. Styrelsens verksamhetsberättelse.
5. Revisorns berättelse samt fråga om ansvarsfrihet för styrelsen.
6. Val av styrelseledamöter enligt §9.
7. Val av revisorer enligt §11.
8. Val av två medlemmar att utgöra valberedning.
9. Fastställande av medlemsavgift för medlemsgrupperna för innevarande år. 10. Övriga ärenden som läggs fram av styrelsen eller som av medlem skriftligen anmälts till styrelsen minst en vecka före mötet.

• 7 Styrelse:

Föreningens löpande verksamhet handhas av en styrelse bestående av 3 – 7 ledarmöten.
1. En ordförande
2. En vice ordförande
3. En sekreterare
4. En vice sekreterare
5. En kassör
6. Representant/er för arbetsgrupper

Styrelsen sammanträder då ordföranden kallar till möte eller då minst två ledamöter begär det. Styrelsen är beslutsmässig när minst 3 ledamöter närvarar på mötet. Vid lika röstetal har ordförande utslagsröst.

• 8 Val av styrelse:
Val av ordförande, och två ledamöter för två år i sänder fastställs på vartannat årsmöte. Val av vice ordförande samt vice sekreterare väljs på 1 år av styrelsen. Styrelsen utser sekreterare och kassör inom föreningens medlemmar som den finner lämpliga.

• 9 Revisor:
Till ekonomisk revisor ska en revisor utom föreningen väljas.

• 10 Val av revisor:
Val av en revisor skall ske på årsmötet varje år.

• 11 Verksamhet:
Föreningens verksamhet följer kalenderåret och organiseras genom ett årsarbetsschema. Där presenteras uppgifter, information och arbetsfördelning för föreningens verksamhet löpande under året. Styrelsen ansvarar för att årsarbetsschemat är uppdaterat, finns tillgängligt på föreningens hemsida och för avisering att tillägg eller ändring gjorts. Medlemmar ansvarar för att läsa årsarbetsschemat och hålla sig uppdaterade och uppfylla sina åtaganden.

• 12 Idéer och förslag:
Motioner och löpande skickas till styrelsen. För att en motion ska tas upp på nästkommande medlemsmöte ska den vara styrelsen tillhanda en vecka före mötet i fråga.

• 13 Firmatecknare:
Firmatecknare är föreningens ordförande och kassör var för sig.

• 14 Rösträtt:
Enbart mötesdeltagare på medlemsmöte har rösträtt. Enkel majoritet gäller. Om medlem finner att det finns risk för jäv och mötet finner så, fråntas medlemmen eller medlemmarna sin röst i frågan.

• 15 Uteslutning:
Medlemskap upphör om medlemsavgift inte betalats inom aviserad tid. Deltagande

i föreningens verksamhet bygger på ett aktivt medlemskap där medlemmen själv ansvarar för att hålla sig uppdaterad. Medlem som inte följer stadgarna kan uteslutas av medlemsmötet.

• 16 Stadgeändring:
Dessa stadgar kan ändras eller likalydande beslut under två av varandra följande medlemsmöten.

• 17 Upplösning:
Föreningen ska upplösas om någon av följande förutsättningar är uppfyllda. – Mer än hälften av medlemmarna röstar för nedläggning vid två på varandra följande medlemsmöten.

– Föreningen saknar styrelsemedlemmar och har ingen fungerande arbetsgrupp. Vid upplösning ska beslut om disposition av föreningens behållning fattas på medlemsmöte enligt gällande regler fastställda av Skatteverket.